Värmepumpsforum

664 154 inlägg i 56041 ämnen av 40144 medlemmar, det säger en hel del om forumet framgång. Forumet startades 2003 efter att jag på egen hand konverterat vårt hus från direktverkande elradiatorer till vattenburet system med Jordvärmepump.

De största avdelningarna är:

  • Värmepumpar – Mark/Berg och Sjövärmepumpar Över 99 000 inlägg om vätska/vätska-värmepumpar av olika sorter, här kan du verkligen läsa allt som finns om värmepumpar, dimensionering, problem och besparingspotential. Frågor och svar i massor som hjälper dig både inför investeringen och efter att du köpt din värmepump.
  • Värmepumpar – Luft/vatten Över 21 000 frågor och svar om allt som har med Luft/vatten-värmepumpar att göra. Denna typ av värmepumpar har de senaste åren utvecklats starkt och är nu ett riktigt bra alternativ till jord och bergvärmepumpar i en stor del (södra delen) av Skandinavien. Här får du svar på dina frågor.
  • Värmepumpar – Luft/luft Över 66 000 frågor och svar om allt som har med luftvärmepumpar att göra! Denna typ av värmepumpar har varit extremt populära i ca 10 års tid, ett riktigt bra alternativ för alla som har direktverkande el idag och har svårt att räkna hem en investering i vattenburet system och värmepump, även ett vanligt alternativ för sommarstugor och garage, där värmepumparna ofta går på underhållsvärme.

I forumet avhandlas även Frånluftsvärmepumpar, Frikyla, Solenergi, Installationer, Gör-Det-Själv och mycket mer.

Många av forumets medlemmar har ett stort kunnande i både energibesparing, värmepumpar, och allehanda frågor som rör hus och husägande – en riktig guldgruva för dig som söker information om allt mellan himmel och jord.