WebIQ AB är ett familjeföretag där jag (Rickard Marklund) och min son (Jacob Marklund) är aktiva, som i många andra familjeföretag hjälper även övriga familjen till i verksamheten ibland, och vi har dessutom anställd personal från tid till annan, vi köper också konsulttjänster när det gäller utveckling och tillverkning av både elmätare och Dataloggrar. Vi importerar vissa av våra produkter från Kina, och andra från Europeiska tillverkare, medan vissa tillverkas av oss själva.

Verksamheten startades i liten skala redan –2003 vid sidan av mitt ordinarie arbete som systemtekniker på en stor industri (Smurfit Kappa Kraftliner, Piteå). Jag arbetade skiftgång där, och på fritiden startade jag först Värmepumpsforum och sedan Poolforum, Värmepumpsforum tog snabbt fart och jag började sälja en enkel datalogger och begagnade elmätare som ett sätt att få ut något av allt arbete som lagt ned med forumen.

2006 tog jag tjänstledigt från mitt jobb och satsade mer seriöst på företaget, ATV-Forum köptes (hette tidigare ATV-Center) och förändrades att mer likna mina två tidigare forum. En webbshop installerades och togs i bruk och sortimentet utökades. Hösten 2007 sa jag upp mig från min anställning, och sedan dess drivs företaget på heltid. 2010 ombildades företaget till AB.

2018 utökades verksamheten att omfatta även felsökning, service, reparationer och installationer inom Värme, Kyla, VVS och Värmepumpar, med fokus på luftvärmepumpar. En bifirma med namnet Värmepumpsforum Installation har registrerats, och som ansvarig för denna del av verksamheten – med utbildning inom VVS och med Kylcertifikat klass 1 – hittar ni i denna verksamhet Jacob Marklund som har ett några års erfarenhet av att arbeta med reparation och installation av luftvärmepumpar i större delen av norra Sverige. Han har installerat över 300 värmepumpar de senaste åren. Utöver detta har han även erfarenhet av service och rengöring på frånlufts och FTX-ventilationsanläggningar.

Verksamheten består idag av 6 primära verksamheter:

 • www.varmepumpsforum.com
 • www.poolforum.se
 • www.atvforum.se
 • www.energibutiken.se
 • www.energioffert.se
 • Försäljning och installation av luftvärmepumpar

Målet med verksamheten är att:

 • Tillhandahålla tre av Sveriges mest populära och specialiserade forum i sina respektive nischer.
 • Via webbshop sälja produkter för mätning, övervakning och visualisering av främst energiförbrukning och energiproduktion, men med nya Logger 3030 tar vi även steget mot att i större utsträckning även kunna erbjuda möjligheter att styra funktioner/processer via analoga och digitala in och utgångar.
 • Via webbtjänsten energioffert matcha presumtiva värmepumpskunder med företag som vill erbjuda sina tjänster, i denna tjänst hoppas vi matcha personer som står väldigt nära köp, med företag som är i behov av fler uppdrag – och därför kan erbjuda bra priser på sina varor och tjänster.
 • Felsökning, service, reparationer och installationer inom Värme, Kyla, VVS och Värmepumpar, fokus på försäljning och installation av luftvärmepumpar, men vi vill även bli företaget att ringa om man behöver hjälp med mindre VVS-uppdrag i byarna på ”södra sidan älven”.

Undertecknad hoppas att du som hittat hit har nytta och glädje av någon eller några av de varor och tjänster vi erbjuder.


Nedan hittar du information om och länkar till WebIQ:s olika verksamheter.

Energibutiken.se

Webbshoppen – Klicka för att förstora bild

WEBBSHOP: I Energibutiken hittar du vårt sortiment som huvudsakligen riktar sig mot kunder som vill optimera, övervaka eller styra sin energiförbrukning, i webbshoppen finns ett 100-tal produkter varav vi nedan presenterar några av dem:

Elmätare – 3-fas elmätare för undermätning av t.ex. värmepumpar, gårdshus, vattenpumpar o.s.v. Vi säljer bara nya elmätare gjorda för montage på skena i normkapsling, har du inte plats för elmätarna i befintlig kapsling så har vi självklart prisvärda normkapslingar till elmätarna också.

Logger 2020 – Ett Loggersystem som WebIQ AB har utvecklat, läs mer om Loggerkonceptet på produktens hemsida www.logger2020.se eller i webbshoppen www.energibutiken.se

Logger 3030 – en utveckling av Logger 2020, där vi fokuserar mer på styrning, samt möjlighet att ansluta givare, sensorer och mätare av olika typer via RS485 Modbus. Vi har dessutom byggt in många av funktionerna som tidigare fanns som expansionsmoduler till Logger 2020 direkt i Logger 3030. Läs mer om Logger 3030 i menyvalet ovan, kolla in produkten i webbshoppen, eller läs mer på hemsidan. Uttömmande information finns även i manualen på E-logger.se

Temperaturgivare – Vårt stora utbud av 1-wiregivare, PT100 och PT1000-givare hittar du här:

Våra temperaturgivare är av bästa möjliga kvalitet, genomgående med silikonkabel som håller sig mjuk vad låga temperaturer, och tål upp till mer än 200 graders temperatur. Samtliga givare utom de som  klassas till 400 grader C, och har metallomspunnen kabel, är dessutom vattentäta IP68, även detta rätt unikt för våra givare, vi specialbeställer detta från fabrik. Våra unika rumsgivare och utomhusgivare, som kan bestyckas med valfri sensor, tillverkas i egen regi.

Energimonitorer – Vi har tidigare lagerfört bland annat ELIQ, OWL och Power Concern energimonitorer, men då de helt enkelt inte höll måttet med avseende på våra krav (på att visa rätt värden) så har dessa utgått ur sortimentet till förmån för våra Loggrar som mäter helt korrekt. Läs mer om Logger 2020 och Logger 3030 i menyvalen ovan.

Diskussionsforum – WebIQ AB driver tre olika diskussionsforum, alla är ledande i Sverige i sina respektive nischer.  De tre forumen är:

 • Värmepumpsforum – Allt om värmepumpar och energibesparing, läs mer om forumet i menyvalet ovan.
 • Poolforum – Allt om Pooler och SPA-bad, läs mer om forumet i menyvalet ovan.
 • ATV-Forum – Allt om Fyrhjulingar, ATV och Quadracers, läs mer om forumet i menyvalet ovan.

Offerttjänsten Energioffert.se

Vår oberoende offerttjänst för de som är i färd med att köpa eller byta ut sin värmepump är ett resultat av att vi sett möjligheten att matcha de som är i färd med att investera med de som är beredda att sälja och installera. Det kan ibland vara svårt att hitta installatörer som lämnar seriösa priser, ibland för att de redan har fullt upp, och ibland för att de helt enkelt är oseriösa. Vår tjänst har som mål att bara de företag som har tid, och tror sig kunna vinna offertförfrågan också lämnar offert. Om vi lyckas så har vi sammanfört de som vill köpa, med de som vill sälja rätt produkter till rätt pris!

Sammanfattningsvis kan man väl säga att vi har ett antal olika verksamheter samlade i företaget, webbtjänst för värmepumpsköpare, de tre diskussionsforumen, webbshoppen samt vår egen utveckling av Logger-konceptet samt bifirman Värmepumpsforum Installation.

Läs mer specifikt om de olika verksamheterna via menyvalen ovan.

MVH

Rickard Marklund

VD