Daikin Comfora XTH – en liten men kraftfull nyhet från Daikin

 

Comfora är en lite enklare värmepump passar bra för dig som inte har så stor plats för innedelen, passar t.ex. perfekt för dig som skall byta ut en äldre Panasonic luftvärmepump, liknande mått gör att man kan installera på samma plats. Comfora XTH35 ger hela 3,3 kW uteffekt vid -25°C utetemperatur!

Att placera värmepumpen på väggen ovanför ytterdörren är ofta en bra lösning för optimal värmespridning i ditt hus, ofta är denna placering dessutom bra för att man inte skall störas av ljud eller drag från innedelen. Comfora XTH har extra låg bygghöjd, endast 286 mm. Fläkthastigheten är optimerad för placering ovan dörr i en hall, Comfora XTH har extra lång kastlängd, det innebär att den varma (eller kalla) luften tränger in ordentligt i huset och ger dig den temperatur du önskar.

En enkel och tydlig fjärrkontroll gör det lätt även för dig med ett mindre intresse för ”teknik” att använda maskinen. Stora tydliga knappar för att välja värme eller kyla och för att ställa in temperaturen gör denna maskin exemplariskt enkel att sköta. Visa fjärrkontroll i nytt fönster.

Nedan ger jag ett par exempel på vad man kan räkna med att värmepumpen klarar av att värma på egen hand vid -25°C och -15°C ute, förutsättningarna är att vi strävar efter 20 graders rumstemperatur och att det uppskattade effektbehovet/m2 är 45 W/m2 vid -25°C och 35 W/m2 vid -15°C (takhöjd 240-250 cm).  Det motsvarar effektbehovet i vårt Älvsbyhus byggt -74 (13 cm isolering i väggarna, 200-250 mm i tak och golv).

Baserat på ovanstående så värmer Comfora XTH35 på egen hand en villa, en stuga eller ett garage med en yta på ca 73 m2 vid -25°C utetemp. Vid -15°C utetemp ger värmepumpen 4.4 kW och värmer ca 122 m2 på egen hand.

Comfora XTH25 passar i den lilla stugan eller mindre garaget, med 2.9 kW uteffekt värmer du ca 64 m2 vid -25°C utetemp. Vid -15°C utetemp ger värmepumpen 3.5 kW och värmer ca 100 m2 på egen hand.

Vänd dig till oss för en diskussion om vilken värmepump som passar dig, av oss får du ett fast pris inklusive installation av egen behörig personal.

Länk till produktblad: Comfora XTH 25 och Comfora XTH 35

Varför Comfora XTH 25 eller 35?

  • Världens största tillverkare inom ”HVAC”, år 2017 tillverkade Daikin 11.2 miljoner värmepumpar!
  • Japanskt företag – tillverkning i Europa – bra representation i Sverige
  • Marknadsledande prestanda, bibehållen hög COP och uteffekt vid låg utetemperatur
  • Klassade A++ i värmedrift
  • Comfora XTH 25 har 2,9 kW uteffekt vid -25°C, XTH 35 har 3,2 kW uteffekt vid -25°C
  • Mycket effekt när det behövs Daikins nya inverterteknik innebär att värmepumpen hela tiden anpassar sig efter behovet och kan prestera upp till 4,4 kW vid -15°C och 3,2 kW vid -25°C (gäller modell XTH 35).
  • 5 års garanti som kan förlängas med en tilläggsförsäkring som gäller i upp till 16 år
  • Inbyggd WIFI, med Daikins app kan du se och styra en lång rad funktioner
  • Steglös temperaturinställning 10-30 grader.
  • Den avancerade mikroprocessorn ser till att maskinen endast avfrostar när det behövs. Även vid så kalla temperaturer som -25°C kan maskinen, under rätt förutsättningar, jobba mer än 10 timmar mellan avfrostningarna.

Fjärrstyr din värmepump!

Daikin Online Controller

Daikin 3D

Daikins app (ONECTA) finns att ladda ned på Google play och i Appstore.

Med Daikins WiFi-kontroll kan du justera rumstemperatur, fläkthastighet och driftläge från din smartphone – var och när du vill. Dessutom kan du hålla ett öga på värmepumpens strömförbrukning (gäller utvalda modeller). Med Daikins WiFi-adapter och IFTTT skapar du recept på hur din värmepump ska styras. Antingen låter du vädret styra, eller så väljer du hur varmt du vill ha det när du kommer hem från jobbet. Kontrollen känner av din platsinformation och justerar värmeinställningarna därefter.

ONECTA fungerar tillsammans med många av Daikins luft/luft-, luft/vatten- och bergvärmepumpar. Kravet på värmepumpen är att den är uppkopplad mot ett nätverk med tillgång till internet. Nätverkskort ingår som standard i en del produkter och kan köpas till som tillbehör på andra.

Du kopplar enkelt upp alla fastighetens värmepumpar. Sedan kan du styra och schemalägga dem individuellt.

På startskärmen ser du direkt temperaturen i olika rum och om värmepumpen är igång eller inte.

ONECTA anpassar automatiskt dina inställningsmöjligheter till den uppkopplade värmepumpen. Har du till exempel kopplat upp en värmepump med varmvattenberedare, kan du ställa temperaturen på varmvattnet direkt i ONECTA.