Under varumärket Värmepumpsforum Installation (Bifirma) bedriver vi verksamhet inom Kyla, Värme, VVS och Ventilation.

Vi kommer att fokusera på försäljning och installation av luftvärmepumpar från Daikin. Vårt hösterbjudande till er rör därför klassledande värmepumpar från Daikin, klicka på länken nedan för att se hela vårt erbjudande, det här är riktigt vassa värmepumpar till priser som är svårslagbara!

Länk till vårt öppningserbjudande: Priser som kanske aldrig kommer igen!

Varför Daikin?

Daikin är världens största tillverkare inom ”HVAC” med bra representation i Sverige, de fördelar vi ser med Daikin är:

  • Energiklass A+++ i värmedrift på många av sina värmepumpar
  • Unik lösning av bottentråg som minimerar problem med ispåbyggnad, frihängande förångare gör att vattnet vid avfrostning rinner direkt ned på marken!
  • Extremt hög uteffekt vid låga utetemperaturer, t.ex har Caldo XRH30 hela 3.3 kW uteffekt medan XRH40 har hela 4.0 kW uteffekt vid -25°C  utetemperatur.
  • Smart avfrostningslogik gör att Daikins värmepumpar behöver avfrosta mer sällan än många andra tillverkares värmepumpar, det gör att maskinen värmer längre mellan avfrostningarna – vilket i sin tur ökar årsmedelverkningsgraden.
  • Braskaminfunktion gör att innedelens fläkt hjälper till att sprida värmen även efter att värmepumpens kompressor stängt av sig.
  • Daikins app är full av nyttiga och roliga funktioner

Undertecknad (Rickard Marklund) har i över 15 år drivit, administrerat och varit en mycket aktiv skribent i Värmepumpsforum – detta innebär i sin tur att jag har en djupgående teoretisk kunskap om olika fabrikats för och nackdelar, min samlade bild är att det finns en handfull fabrikat som har värmepumpar som fungerar lite bättre än många andra i vårt Norrländska klimat, av dessa har vi valt att lagerhålla och installera främst värmepumpar från Daikin, vi kan även leverera värmepumpar från Toshiba, Mitsubishi Electric och Panasonic – alla värmepumpar som de senaste 10 åren dominerat marknaden som avser luftvärmepumpar med goda prestanda och bra kvalitet.

Jacob Marklund (son till undertecknad) arbetar numera också i företaget. Han är utbildad VVS-montör (3 år) samt har utbildat sig till Kylmontör (1.5 år) med klass1 Kylcertifikat. Han har de senaste åren installerat hundratals luftvärmepumpar, men även arbetat med service, reparation och rengöring av ventilationsanläggningar, främst i egnahem.

Som ett naturligt steg från verksamheten med Värmepumpsforum har vi under hösten 2018 utökat verksamheten med att omfatta även försäljning, montage och installationer inom Kyla, Värme, VVS och Ventilation.

MVH

Rickard Marklund